1+2 ÉV GARANCIA
Termékek Szervizek és kereskedők Hírek Kapcsolat Honda technológia

A Honda és a környezetvédelem

Honda technológia

Technológia és környezetvédelem

A Honda régóta élen jár azon új technológiák fejlesztésében és alkalmazásában, amelyek csökkentik a környezet terhelését a gazdaságosabb üzemanyag-felhasználás és az alacsony emissziós értékek miatt.

A környezetkímélő technológiák és termékek terén a Honda Marine sem kivétel. 1964 óta a Honda kizárólag négyütemű csónakmotorokat gyárt, amelyek a kétütemű motorokhoz képest 90%-kal kevésbé szennyezik a környezetet, 50%-kal hatékonyabban hasznosítják az üzemanyagot és 50%-kal csendesebben működnek. Mindezeknél még sokkal fontosabb, hogy a négyütemű csónakmotorokból egyetlen csepp olaj sem jut közvetlenül a vízbe.
1998-ban a Honda volt a világon az első olyan vállalat, amely a csónakmotorok teljes spektrumában képes volt megfelelni a Környezetvédelmi Ügynökség, az EPA 2006-ban kiadott emissziós értékeinek.

Környezetvédelmi támogatás

A Honda Marine büszke támogatója és elkötelezett partnere mindazoknak a környezetvédelmi szervezeteknek, amelyek tagjai minden erejükkel azon dolgoznak, hogy megvédjék bolygónk természetes forrásait. Ismerje meg a környezetvédelmi támogatás módját és azoknak a szervezeteknek a munkáját, amelyek a célul tűzték ki a nagy folyók vizeinek és vízválasztóinak megóvását.

Vállalatvezetés

A „tisztább” termékek kifejlesztése mellett a Honda elhatározta, hogy valamennyi tevékenysége terén csökkenti a környezetszennyezést. 1998-ban lépett életbe a Honda „Zöld Gyár” koncepciója, amely a környezetbarát gyártási folyamatok alapja. Lényege, hogy a gyártás valamennyi szintjén a lehető legkisebbre fogják vissza az emissziót és a lehető legkevesebb hulladék keletkezzen.

A Honda vállalat ISO bizonylatainak portfoliója is jól tükrözi a vállalat elkötelezettségét a környezet védelme mellett. A vállalat valamennyi Japán-szerte és a világ más tájain működő üzeme elnyerte az ISO 14001 minősítést, amely a nemzetközileg elismert és mértékadó környezetbarát vállalatvezetési és irányítási rendszer kritériumait foglalja magába. 1999-ben emellett a Honda Japánban útjára indította a „Zöld Terjesztés” programját, ami a céget a vevőknek és a társadalomnak nyújtott szolgáltatások zászlóshajójává avatta.  A program a terjesztőket is arra ösztönzi, hogy megszerezzék az ISO 14001 minősítést, méghozzá azon az alapon, hogy a környezet védelmét maximálisan figyelembe véve semmisítsék meg a használt autókat, hatékonyabban használják fel a rendelkezésre álló energiát és egyéb környezetbarát értékeket is képviseljenek.